|
|
Bereid de biscuit :
klop 6 eiwitten tot sneeuw, klop de dooiers met de suiker en meng er voorzichtig het wit door. Voeg geleidelijk het gezeefde en gemengde meel en zetmeel toe.
Wanneer je een glad deeg bekomt, in een flink ingeboterde taartvorm met verwijderbare bodem gieten en 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven laten bakken.
Stort het biscuit, laat afkoelen en snijd het in drie schijven die je doorweekt met koffie. Klop 3 eiwitten tot sneeuw, klop de eierdooiers met de suiker en daarna met de mascarpone.
Wanneer dit romige mengsel glad wordt, meng je er voorzichtig de sneeuw door. Rasp de chocolade grof. Leg de onderste schijf op een schotel en bedek met de bekomen crème en geraspte chocolade.
Leg hierop de middelste schijf, bedek met crème en chocolade en leg daarop de bovenste schijf.
Bedek de randen en het oppervlak heel goed met crème en chocolade. Laat meerdere uren rusten op een koele plaats alvorens op te dienen. |