laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuiderse calamares fritti
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

750 g calamares fritti (diepvries)
700 g extra fijne sperziebonen (diepvries)
300 g tomatenblokjes (diepvries)
1 teentje knoflook
1 bokaal fetakaasblokjes in olie (300 g)
peper en zout
  bereiding:
    Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg de diepgevroren sperziebonen toe. Breng opnieuw aan de kook, dek niet af (zo blijven ze mooi groen) en laat 8 min. koken.

Giet af, laat uitlekken en voeg de diepgevroren tomatenblokjes en het fijngehakte teentje knoflook toe. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig om en laat nog 3 min. op het vuur staan.

Frituur ondertussen de inktvisringen gedurende ± 5 min. in heet frituurvet (190 °C).

Schik wat blokjes fetakaas op de sperzieboontjes met tomaat en dien op met de calamares fritti. Geef er stokbrood bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats