laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 chocoladeflan met kersen pedro ximenez en witte ch
  ingrediënten:
    300 gr pure chocolade
1 pot kersen op siroop ( 1 kg )
4.5 dl pedro ximenez sherry
1 fl om erbij te schenken
300 gr suiker
4,5 dl room
20 st eidooiers

sabayon:
6 el water
6 el suiker
8 st eidooiers
60 gr witte chocolade
140 gr crème fraîche
  bereiding:
    laat de kersen uitlekken en vang het vocht op
kook de siroop met de helft van de suiker in tot het dik wordt
verdeel de siroop en de kersen over de bodem van de ramequins
verhit de room met de sherry op een laag vuur en smelt hierin de chocolade
klop de eidooiers met de overige suiker romig en voeg langzaam het chocolademengsel toe
verdeel het beslag over de ramequins en plaats ze, 40 minuten, in een bak met warm water in een oven van 130°C
laat de fl ans afkoelen en stort de flans op het midden van een groot bord sabayon
klop au bain marie water, suiker en eidooiers luchtig en voeg de chocolade toe als het eimengsel stevig begint te worden
als de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg dan de losgeklopte crème fraîche toe

napeer de sabayon en eventueel wat kersen siroop rond de flan
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats