laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van sperziebonen met garnalen
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

500 gram dunne sperzieboontjes,
2 Granny Smith appels,
250 gram grijze garnalen,
4 eetlepels olijfolie,
50 gram pijnboompitjes,
chips van 2 knoflooktenen,
zout,
24 partjes gekonfijte tomaat,
rose peperbessen,
Citroensap,
Vinaigrette
  bereiding:
    Doe de boontjes, waarvan alléén het stukje waaraan het steeltje zat is afgenomen, in kokend water met zout en zorg vooral dat ze niet te gaar worden. Giet ze af, zo gauw als ze knapperig zijn en verfris ze in koud water met ijsblokjes. De heldergroene kleur wordt zo behouden.

Meng in een kom de afgedroogde, koude boontjes met de geschilde in staafjes gesneden appel en de garnalen. Druppel wat citroensap over de salade en zet deze koud weg.

Bak in dezelfde olie van de knoflookchips de nootjes totdat ze beginnen te kleuren. Bewaar nootjes en knoflookchips totdat de salade wordt opgediend.

Verdeel de salade over de borden. Leg de partjes gekonfijte tomaat erop en giet vlak voor het opdienen de vinaigrette erover. Pas op het allerlaatste moment ook de pijnboompitjes, de roze peperbessen en de chips van knoflook.


[b]Knoflookchips[/]

Schil een knoflookteen en snij deze in flinterdunne plakjes.

Giet in een pannetje met een kleine diameter een laagje olijfolie van 1cm. diep en doe daar de knoflookplakjes meteen in. Verhit de olie en bak, voorzichtig, de chipjes lichtbruin en knapperig. Zorg vooral dat ze niet te bruin (=bitter) worden!!

Uit laten lekken op een stukje keukenpapier en bestrooien met fleur de sel of zout. Voor een minder intense smaak kunnen de plakjes twee, drie keer, steeds in verse melk geblancheerd worden. Goed afdrogen met keukenpapier en dan bakken.

Gebruikssuggesties:
Het is niet moeilijk of ingewikkeld de chips, nét voor het serveren - om ze knapperig te houden - op een salade te strooien.
Samen met pijnboompitjes, gebakken in dezelfde olijfolie na de chipjes op sperzieboontjes of om er even aangefruitte spinazie lekkerder en interessanter mee te maken.
Op een knoflooksoep of aardappelpuree.
Ook heerlijk op pasta, die even aangeroerd is met een scheutje olijfolie, room of sojaroom, wat vers gemalen peper en parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats