laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstcrème met amandelen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1/2 dl gekookte rijst
6 amandelen
2 eetlepels melk
2 eierdooiers
  bereiding:
    Wrijf de goedgekookte rijst door een zeef. Stamp de amandelen zeer fijn in de melk. Klop de eierdooiers los en meng alles goed door elkaar; Voeg wat zout toe en passeer het mengsel door de groentemolen of blender.

Boter een ovenvorm in en giet het mengsel er voorzichtig in; Pocheer au bain marie, totdat het mengsel gestold is. Dit vergt ongeveer 30 à 45 minuten.

Laat het vormpje buiten de bain marie even afkoelen alvorens om te keren op een schotel.

Serveer met een engelse saus of sabayon en geroosterde amandelschilfers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats