laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paastulband
  ingrediënten:
    1 sinaasappel
100 g gewelde abrikozen
125 g rozijnen
50 g pijnboompitten
2 takjes rozemarijn
1 pak witbroodmix (500 g)
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel gemalen kardemomfruit
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
25 g roomboter
poedersuiker uit strooibus
tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter
  bereiding:
    Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen.
In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen.
Ca. 5 minuten laten afkoelen.
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tulbandvorm dun invetten.
In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen.
Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen.
Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden.
Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker.
Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats