laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eieren met garnalensaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

6 eieren, hard gekookt (10 minuten)
250 à 300 gram verse gepelde (Noordzee-)garnalen
30 gram boter
25 gram bloem
1 eetl. tomatenpuree
2 dl visfond, uit potje
2 à 3 eetl. droge witte wijn
3 - 4 eetl. slagroom
2 rijpe(Italiaanse)tomaten,ontveld,
vruchtvlees in blokjes gesneden
zout
witte peper uit de molen
1 eetl. fijngesneden verse dille.
  bereiding:
    Laat de eieren na het koken schrikken in koud water. Pel ze en houd ze apart in een bak met lauwwarm water (ca. 35° C.). Spoel de garnalen enkele malen in ruim koud water. Verwijder ongerechtigheden zoals delen van de schildjes die op de garnalen zijn blijven zitten. Laat de garnalen in een bolzeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen (plaats zeef op een tochtige plek). Verhit een pannetje met dikke bodem. Laat de boter smelten en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Roer tomatenpuree door de hete boter en voeg daarna bloem toe. Blijf roeren tot een vrij egale massa is verkregen. Voeg de visfond en de wijn toe. Blijf zolang roeren tot alles aan de kook is gekomen en een gebonden saus is verkregen. Roer slagroom en tomatenblokjes door de saus. Laat de saus enkele minuten zachtjes sudderen. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout en peper toe. Schep daarna de garnalen er door. De saus mag na het toevoegen van de garnalen niet meer aan de kook komen.

halveer de eieren en zet ze met de punten omhoog op voorverwarmde borden. Schep de saus met de garnalen er over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats