laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 PaasLam
  ingrediënten:
    (ruim van te voren beginnen)

een kilo lamsbout
bosjes verse of anders flink wat gedroogde tijm rozemarijn en salie 250 gr.
gedroogde pruimen
1 bolletje knoflook
1/2 fles Ruby Port
1 bosje lente-uitjes
50 gr. boter 50 gr. suiker
1/2 citroen vers gemalen
peper en zout
  bereiding:
    Neem een steelpannetje en doe daar de pruimen samen met de port in.
Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe.
Laat dit 24 uur wellen.
De volgende dag maakt u met een scherp mes inkepingen
in de lamsbout waarin u stukjes knoflook
steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden).
Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof
gesneden lente-uitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken.
Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin.
Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur
sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig.
Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in
dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt!
Verwijder de citroen.
Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.
Wel veel werk maar meer dan de moeite waard!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats