laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella Santa Clara
  ingrediënten:
   

  • 4 eetl grofgehakte Spaanse groene olijven
  • 4 eetl grofgehakte ingemaakte zwarte olijven
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 ? l kippenbouillon, blik of zelfgemaakt
  • ? theel verkruimde saffraandraadjes
  • 225 gr chorizo, bij voorkeur zoet, ontveld
    en in plakjes van 1 1 ? cm gesneden 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote rode paprika, fijngesneden
  • 100 gr Spaanse serranoham, in blokjes van 1 cm
  • 4 eetl fijngesneden peterselie
  • 675 kortkorrelige Spaanse of Arboriorijst
  • zeezout
  • 24 peulen
  bereiding:
    [b:a8947b9b92]Bereidingswijze[/b:a8947b9b92]:

Doe de olijven in een pannetje met de wijn en breng dit aan de kook. Laat ze 5 minuten pruttelen, giet ze af en zet ze apart. Doe de bouillon met de saffraan in een pan en houd dit tegen de kook aan. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Verhit de olie in een pan met een doorsnede van 40-45 cm, zet deze zonodig op twee branders. Fruit de chorizo hierin 1 minuut, voeg dan ui, knoflook, paprika, ham en peterselie toe en bak dit tot de paprika iets zacht is. Roer de olijven en de rijst erdoor, zorg dat elke korrel bedekt wordt met het mengsel. Schenk de warme bouillon erbij en breng het geheel aan de kook, waarbij u af en toe roert en de pan draait. Voeg zout naar smaak toe en laat alles een minuut of 5 koken tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er voldoende vocht over is om de rijst te garen. Roer de peultjes erdoor. Zet de pan in de oven en laat de inhoud zonder deksel garen tot de rijst bijna al dente is, (in een gasoven 10-12 minuten en in een elektrische oven 15-20 minuten). Zet de pan op een warme plek, dek hem af met folie en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats