|
Gebakken scholfilet met olijven |
| |
ingrediënten: |
| |
|
Voor 4 personen:
600 g ontvelde scholfilet
100 g gekruide groene olijven zonder pit
4 eetlepels bloem
zout
peper
4 eetlepels slaolie
25 g boter
100 g zoetzure zilveruitjes
4 eetlepels vocht |
| |
bereiding: |
| |
|
Halveer de olijven.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout.
Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag)
en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes.
Direct serveren.
Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor. |
| |
| |
|
| |
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |