laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel met bietjes en gehakt
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

500 gram aardappels
melk, boter
1 ui
1 eetlepel boter
250 gram rundergehakt
250-300 gram geraspte gekookte bietjes (vers)
1 theelepel bouillonpoeder
zout, peper
2 eetlepels room
klontje boter
eventueel 2 eieren
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels, kook ze en maak er met de melk en boter een smeuïge, niet te dikke puree van. Snipper intussen de ui. Bak de uisnippers ca. 2 minuten in de boter. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Voeg de geraspte bietjes en bouillonpoeder toe. Schep alles goed om en stoof het geheel 10 minuten in een afgedekte pan. Af en toe roeren. Schep daarna de aardappelpuree door het gehakt/bietenmengsel tot een mooie smeuïge, niet te stevige massa is verkregen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de massa in een platte, ingevette ovenschaal en strijk het glad. Smelt een klontje boter zonder bruin te laten worden en roer hier de 2 eetlepels room in los. Verdeel dit gelijkmatig over het gerecht en zet de schotel ca. 20 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje op is gekomen. Bak eventueel 2 spiegeleieren en leg deze op de schotel.

De eieren horen traditioneel op deze Amerikaanse bietenschotel, maar wij vinden dat wat te veel worden. De schotel is goed van tevoren voor te bereiden. Dan alleen op het laatste moment de room erover verdelen en in de oven schuiven. En eventueel de eieren bakken. Lekker met een frisse komkommersalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats