laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Nogaglace
  ingrediënten:
    voor 15 personen:

150 gram gepelde hazelnoten
425 gram fijne suiker suiker
6 eiwitten
450 ml slagroom
  bereiding:
    voor het serveren

3 recepten rood fruit coulis (zie hier onder)

Verwarm de oven voor tot 230 C of gasstand 8. Bekleed een terrine van 10 bij 7,5 cm met vetvrij papier. Zet de diepvries op de hoogste stand.

Voor de praline de hazelnoten 3 tot 4 minuten in de voorverwarmde oven leggen tot ze goudbruin zijn. Pel ze snel door ze in een doek te rollen. Hak ze grof,

Verhit 150 gram van de suiker in een pan met een dikke bodem zodat de suiker smelt en karamel vormt. Roer hier de warme, geroosterde hazelnoten door en giet dit in een koude schaal ingevet met olie. Laat dit afkoelen en stijf worden, Is het koud, maak er dan met behulp van een deegrol kleine stukjes van.

Klop de eiwitten en de rest van de suiker samen tot een stijve meringue.

Klop de room tot pieken, schep deze dan voorzichtig door de meringue en de praline.

Vul de terrine tot de rand met het mengsel en zet deze dan minstens 24 uur in de diepvries.

Voor het serveren de terrine uit de diepvries nemen en storten. Snijd de nogaglace in plakken en serveer die met de coulis erbij of op de coulis.

Rood fruit coulis:

300 gr. div. rood fruit
100 suiker

Leg het fruit in een schaal en bestrooi met de suiker, vermeng alles goed. Laat dit een paar uurtjes staan.

Doe het fruit met de suiker in een keukenmachine en pureer het fijn. Druk de puree door een fijne zeef om ongerechtigheden er uit te halen. De coulis is nu klaar. Zet enige uren in de koelkast. Laat hem goed koud worden alvorens op te dienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats