laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella Casa
  ingrediënten:
   

  • 150 ml olijfolie
  • 750 gram kip in stukjes gesneden
  • 500 gram konijn in stukjes gesneden
  • 100 gram verse rijpe tomaten
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder (mild)
  • 200 gram verse doperwten
  • 1/2 theelepel saffraanpoeder
  • 400 gram Spaanse rijst
  • Dubbele hoeveelheid water voor de rijst
  • zout en (versgemalen) zwarte peper
  bereiding:
    [b:83914d80be]Bereidingswijze[/b:83914d80be]:

Verhit de olie in een paella-pan en bak de stukjes kip en konijn, met wat zout en peper, mooi goudbruin. Voeg de sperziebonen, tomaten en fijngesneden knoflook toe. Laat het geheel een paar minuten bakken voordat de paprika en een deel water erbij gaan. Voeg vervolgens de doperwten, saffraan en een beetje zwarte peper toe. Voordat de rijst er bij gaat, eerst nog de rest van het water (kokend) toevoegen. Ca 30 min. op een matig vuur laten inkoken, totdat het vocht zo goed als opgenomen en de rijst klaar is. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats