laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde oesters
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

12 verse Zeeuwse oesters
2 tomaten
zout, peper
1 citroen
125 ml slagroom
1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal)
25 g verse parmezaanse kaas
75 g veldsla
  bereiding:
    Snijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los. Zet de schelpen met oester op de bakplaat.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citroenrasp en enkele druppels citroensap erdoor. Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop. Strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ca. 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.

Wijntip:
Bij een pure oester schenk je een zilte, strakdroge wijn. Wordt de oester gegratineerd, dan mag de wijn wat ronder zijn. Pinot Blanc d'Alsace heeft die eigenschap.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats