laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstbrood
  ingrediënten:
   

  • 300 gr. rozijnen
  • 3 dl. sinaasappelsap
  • 1 pak broodmix wit
  • 3 eetl. margarine
  • 2 eieren
  • bloem
  • stukjes sukade
  • 1 eetl. kaneel
  • zakje grof gehakte amandelen
  bereiding:
    Bereiding:
Wel de rozijnen in de sinaasappelsap. Meng de broodmix voorzichtig met de margarine. Roer de eieren er doorheen. Kneed het deeg goed door. Giet het sinaasappelsap af en laat de rozijnen goed uitlekken. Stuif een beetje bloem over de rozijnen. Kneed de rozijnen vervolgens door het deeg. Meng er kaneel, stukjes sukade en grof gehakte amandelen (naar smaak) doorheen. Bewaar wat amandelen voor de garnering. Laat het deeg vervolgens dertig minuten rijzen. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer goed door. Bestrijk het met een losgeklopt ei en strooi er wat gehakte amandelen overheen. Bak het kerstbrood in een voorverwarmde oven op 2250 C in circa 35 min. gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats