laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Valse reebok in rozijnensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 kg varkensgebraad
    1/8 l madeirawijn
    1 ui
    cayennepeper
    rodebessenconfituur
    een scheutje wijnazijn
    bloem
    250 g rozijnen
    boter

    marinade:
    1 l wijn
    1 ui
    1 selderstengel
    1 teentje look
    1 wortel
    1 kruidentuiltje
  bereiding:
    Marineer het varkensgebraad gedurende een week in een marinade van rode wijn, een ui, selderstengel, lookteentje, wortel en kruidentuiltje. Dep het gemarineerde vlees goed droog en schroei het aan alle kanten dicht. Kruid met peper en eventueel zout. Zet het gebraad in een voorverwarmde oven van 160 graden en laat het zowat één uur garen. Kook de rozijnen gaar in water en madeirawijn. Versnipper een ui en stoof die aan in wat boter. Bestrooi met bloem en bevochtig met het marinadenat en de madeirawijn. Voeg er de rodebessenconfituur aan toe en laat tot de gewenste dikte inkoken. Kruid eventueel bij met cayennepeper. Haal door een zeef en voeg de gekookte rozijnen toe.
Serveer met aardappelkroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats