|
|
|
Zeetong in romaresco broodkruim met geroosterde pe |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote zeetong,gefileerd
- 1 ei
- scheutje melk
- scheutje olijfolie
-2 rode pepers
-grofzout en peper uit de molen
-1 teentje knoflook,fijngehakt
- 75 g roquette (rucola)
- 25 g parmezaankrullen
romaresco broodkruim:
- 50 gr broodkruim
- 10 gr paprikapoeder
- 10 gr gedroogde look
- 10 gr currypoeder
saus:
- 2 eidooiers
- l el water
- 1 el citroensap
-1 dl olijf olie
-1 koffielepeltomatenpuree
- paprikapoeder (naarsmaak) |
|
bereiding: |
|
|
De pepers ontdoen van de schil door deze onder de grill te laten kleuren. In twee snijden, pitjes verwijderen en ze op een schaal leggen. Bestrooien met grof zout, peper, gehakte look en bedruppelen met olijfolie.
Roquette wassen en mengen met olijfolie en citroensap.
Voor de saus de eidooiers op een laag vuur opkloppen met water en citroensap. Opwerken met olijfolie en op smaak brengen met tomatenpuree en paprikapoeder.
Voor het romaresco broodkruim:alle ingrediƫnten mengen. De tongfilets eerst door een mengsel van losgeklopt ei, melk, en olijfolie halen en daarna door het romaresco broodkruim. De filets bakken in olijfolie.
De roquette op het bord schikken de parmezaankrullen erop. Een halve paprika ernaast leggen en de zeetong ertegenaan vleien. Afwerken met een lepeltje saus |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|