Kibbeling op roergebakken mosterdkool |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: p.p.350 kcal
500 g kibbeling (kant en klaar)
500 g spitskool of witte kool (in smalle reepjes)
2-3 eetlepels olie
1 citroen (uitgeperst)
peper (versgemalen)
zout
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels peterselie fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over.
Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe.
Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge
stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe.
Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|