laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelsoep
  ingrediënten:
    10 gram boter en 25 gram boter
45 gram amandelen
1/2 liter kippebouillon
30 gram bloem
100 ml. slagroom
zout, peper
2 eetlepels amandelschaafsel
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
keukenmachine of staafmixer
  bereiding:
    Smelt 10 gram boter in een pan en bak hierin de amandelen lichtbruin. Voeg een ½ liter kippebouillon toe. Laat dit afgedekt 15 minuten trekken. Pureer de amandelen. Voeg de gepureerde amandelen weer aan de bouillon toe, laat nog even 5 minuten trekken en zeef daarna de bouillon. Voeg zoveel water toe tot je weer een ½ liter hebt. Smelt de rest van de boter, roer de bloem erdoor en laat dit 1 minuut al roerend zachtjes pruttelen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Roer de slagroom door de soep en maak de soep op smaak met peper en zout.
Vlak voor het opdienen met geroosterd amandelschaafsel en peterselie bestrooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats