laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wintersoep met rundvlees en groenten
  ingrediënten:
    60 gr parelgerst
1,2 l verse rundvleesbouillon
1 th gemengde droge kruiden
225 gr magere biefstuk of lende
1 grote wortel in blokjes
1 prei, fijngesneden
1 ui, fijngehakt
2 selderijstengels, in schijfjes
zout en peper
2 el verse peterselie, fijngehakt, ter garnering
  bereiding:
    Doe de parelgerst in een grote pan. Giet de bouillon erover en voeg de gemengde kruiden toe. Breng de bouillon aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten sudderen.

Verwijder eventueel vet van het vlees en snij het vlees in dunne reepjes.
Schuim de bouillon af met een schuimspaan.

Voeg het rundvlees, de wortel, prei, ui en selderij toe aan de soep.
Breng de soep weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen of totdat het vlees en de groenten net gaar zijn.

Schuim de soep nogmaals af. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Schep de soep in warme kommen en strooi er wat verse peterselie over.

TIP :
Serveer de soep met vers volkoren stokbrood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats