laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart met perzik
  ingrediënten:
    Een beboterde springvorm van circa 24 cm doorsnee,
300 gr. zelfrijzend bakmeel,
160 gr. bruine basterdsuiker,
snufje zout,
500 gr. boter,
1 losgeklopt eigeel,
3 grote goudreinetten,
50 gr. krenten,
50 gr. rozijnen,
1 theelepel kaneel
perzikjam
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 ºC. Zeef het bakmeel, de basterdsuikeren het snufje zout in een kom. Alvorens de boter erbij te doen, smelt ik deze altijd even heel licht in de magnetron. Voeg ¾ van het eigeel toe. Kneed er een samenhangend deeg van. Zet het deeg even weg op een koele plaats en schil ondertussen de appels en snijdt deze in platte schijfjes.
Strooi gelijkmatig wat bloem over het schoongemaakte aanrecht en rol hierop het deeg uit met de deegroller. Bedek de bodem en de randen van het bakblik met het deeg. Houdt een kleine gedeelte over voor de bedekking van de taart. Van de krenten, rozijnen appels en kaneel hebt u een mengsel gemaakt en dit stort u uit op de bodem van de taart.
Van de rest van het deeg vormt u repen die u kruiselings over het appelmengsel legt en aan de randen vastdrukt. Bestrijk de bovenkant van de taart met het resterende ei.
Bak de taart in 1 uur en 15 minuten gaar en bruin en laat de taart in de vorm minstens een uur afkoelen….
Nu het verschil met de gewone appeltaarten: tussen de ruiten op uw appeltaart met een theelepeltje de perzikjam garneren, naar behoefte!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats