laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomd koolpakketje gevuld met zalm
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 groene kool
1/2 bosje bieslook
500 gram verse zalm
200 gram gerookte heilbot
2 takjes tijm
1 laurierblad
1 citroen
peper
zout
  bereiding:
    Haal al de bladeren van de kool en gooi de grote buitenbladeren weg. Was de overige bladeren goed onder stromend water. Hak het bieslook in fijne snippers. Snij de zalm en de gerookte heilbot in dunne plakken. Breng de zalm op smaak met een beetje zout.
Vul een grote kom met water en ijsblokjes.
Breng water met wat zout aan de kook en blancheer de koolbladeren 3 tot 4 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en doe ze meteen in het ijswater. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek of op keukenpapier. Neem 6 tot 8 bladeren en dep ze goed droog. Hou ze apart voor de koolmoes.
Schik 4 tot 6 grote bladeren waaiervormig over elkaar. Leg in het midden afwisselend een plakje zalm en een plakje heilbot. Strooi op elk plakje wat peper en een beetje gesnipperd bieslook. Dek alles af met de rest van de koolbladeren. Plooi de grote bladeren dicht rond de vulling en maak zo een pakje. Bind het op met keukengaren, zodat het tijdens het koken niet uiteen valt.
Breng water in de stoomkoker aan de kook en voeg er tijm en laurier bij. Leg de kool op de rooster en laat 30 tot 40 minuten stomen. Snij de kool aan met een mes om te zien of ze gaar is.
Maak intussen de koolmoes klaar. Snij de apart gelegde bladeren in stukken en stoof ze met het deksel op de pan gaar in een beetje kalfsbouillon.
Haal de kool voorzichtig uit de stoomkoker en verwijder het garen. Schik de kool op een schotel en sprenkel er het sap van de citroen over. Dresseer de koolmoes rond de gevulde kool en dien warm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats