laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje met paddestoelensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g varkenshaas
2 sjalotjes
snufje peper (versgemalen)
20 g bloem
2 theelepels bouillonpoeder
150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes)
75 g boter
1 deciliter witte wijn
1,5 deciliter room
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  bereiding:
    Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken.
Verhit ondertussen 25 g boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de paddestoelen en het bouillonpoeder toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Strooi bloem over de paddestoelen en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Blus de paddestoelen af met witte wijn en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de room bij de saus en breng deze nog even aan de kook. Voeg peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetje saus en serveer de overige saus er apart bij.

Tip:
Lekker met knolselderij-aardappelpuree en spruitjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats