laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hartige banketstaaf
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
2 eetlepels bloem
250 g rundergehakt
1/2 theelepel oregano
1/2 teentje knoflook , geperst
10 groene olijven , fijngesneden
1 gegrilde rode paprika (uit pot)
cayennepeper
1 eierdooier

bakpapier
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 175 °C. Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.
Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met natgemaakte handen gehakt tot rol vormen.
Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.
Dooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.

Tip:
Banketstaafvariatie 1: officieel wordt een banketstaaf gevuld met amandelspijs. Prak hiervoor inhoud van 1 pakje amandelspijs (300 g) los met 1 eierdooier en rasp van 1 citroen of 1/2 sinaasappel. Ga verder als hierboven te werk. Voor een glanzende bovenkant: bestrijk de staaf direct uit de oven dun met verwarmde abrikozenjam.

Tip:
Banketstaafvariatie 2: garneer zoete banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel en hartige banketstaven met grofgehakte (pistache)nootjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats