laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Elsasser flammenkuchen
  bereiding:
    Rol een lap deeg zo dun mogelijk uit, ongeveer ter grootte van je bakplaat. Rol de kanten iets op, zodat je een klein opstaand randje krijgt.
Je kunt b.v. pizzadeeg gebruiken (kant en klaar te koop in een pak) of plakjes bladerdeeg (net wat je zelf het lekkerste vindt). Of zelf deeg maken (300 gr.bloem, 150 cc water (of melk) 5 gr. zout en 5 gr. (gedroogde) gist, alles bij elkaar tot een bal kneden, even in de koelkast laten rusten (1/2 uurtje) en dan zo dun mogelijk uitrollen. Hang de lap uitgerolde deeg over je deegroller, dan kun je het makkelijker op de bakplaat krijgen.

Meng een bakje kwark (250 gram) met peper, zout, nootmuskaat en een geperst teentje knoflook (in Frankrijk gebruiken ze 2 teentjes, maar dat vind ik zelf teveel, maar als je van knoflook houdt is 2 teentjes ook heel goed).
Strijk dit uit over de lap deeg.
Strooi daarna een gesnipperde ui over de kwark en ongeveer 1,5 of 2 ons in dunne reepjes gesneden katenspek of ontbijtspek (wat je zelf het lekkerst vind) Ik vind zelf katenspek het lekkerste.

Bak de kuchen in de oven op ongeveer 200 graden (stand 4 of 5) gaar in ongeveer een half uurtje lekker knapperig en gaar. Je moet dat zelf even uitproberen, want bij mijn oven moet het iets hoger staan.

Snijd de kuchen in stukken en lekker oppeuzelen (als lunch, of als snack).

Je kunt zelf ook allerlei variaties bedenken met kruiden. Met b.v. rozemarijn of een theelepel pesto door de kwark krijgt het iets Italiaans. Met sambal erdoor krijgt het iets pittigs.
Maakt niet uit, ze zijn allemaal lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats