laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met spek - eisaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gram spaghetti
100 gram doorregen gerookt spek (neem het liefst Italiaanse pancetta als u er aan kunt komen).
3 eieren
1 bekertje slagroom 250 ml
1 flinke teen knoflook
50 gram (vers geraspte) parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
  bereiding:
    Breng een grote pan water met één eetlepel zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt. Zorg dat de spaghetti volledig onder water staat. Kook de spaghetti in ca. 8 minuten gaar.
Snijd het spek in kleine blokjes en pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak hierin de spekblokjes knapperig. Bak op het laatst de knoflook nog even mee.
Meng de eieren, slagroom en kaas in een schaal. Giet de spaghetti af, verdeel de spekblokjes erover en doe de ei-kaassaus erbij. Breng op smaak met wat peper en serveer het direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats