laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroen-eisaus
  ingrediënten:
    2 eieren
sap van 1 citroen
30 gram boter
2 eetlepels bloem
1/4 liter vleesbouillon
2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Klop de eieren los met bet citroensap.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij.
Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats