laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerd witloof met zalmcréme
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

2 maal 2 struikjes witlof
3 sjalotjes
20 gr. verse Italiaanse kruidenmix
2 limoenen
1 dl. olijfolie
2 maal 100 gr. gerookte zalmfilet
6 gedroogde tomaatjes ( potje )
125 gr. verse roomkaas met kruiden
  bereiding:
    1. Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
2. Sjalotjes pellen en snipperen.
3. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
4. Limoenen halveren.
5. 1 limoenhelft apart houden, de rest uitpersen.
6 In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetl. limoensap door elkaar roeren.
7. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
8. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
9. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetl. limoensap tot gladde crème pureren.
10. Tot gebruik in koelkast bewaren.
11. Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
12. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
13. Witlofblaadjes uit de marinade nemen en op plaate serveerschaal rangschikken.
14. Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats