laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krokante zalm met anjovisvinaigrette, venkel en sp
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zalmfilets van 15O gr elk, met vel
2 el olijf olie
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 kleine venkelknollen, in dunne plakken gesneden
250 g sperziebonen, de steeltjes verwijderd,geblancheerd
handvol blaadjes verse bladpeterselie

ansjovisvinaigrette:
1 kleine knoflookteen
4 ansjovisfilets
10O ml extra vergine olijfolie
5O ml rodewijnazijn
versgemalen zwarte peper
  bereiding:
    Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag 2 minuten op matig tot hoog vuur. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi ze royaal met peper en zout. Leg ze met het vel onder in de pan
en bak 3 minuten. Keer en bak nog l minuut.Haal de zalmfilets
uit de pan en laat 2 minuten,afgedekt staan.De vis moet roze
zijn, het vel krokant. Roer voor de ansjovisvinaigrette look en ansjovisfilets in een vijzel tot een grove pasta. Voeg olie en azijn toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout is hier overbodig. Verdeel venkel,sperziebonen en peterselie over de borden. Schep de zalm erop, sprenkel de ansjovisvinaigrette erover en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats