laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip Bolognese
  ingrediënten:
    2 el olijfolie
1 ui,gehakt
1 bleekselderijstengel,fijngehakt
2 knoflooktenen, gehakt
zeezout
2 plakken pancetta of proscuitto,gehakt
5OO gr kipgehakt
375 ml gezeefde tomaten (passata)
500 g rigatoniofpenne (pasta)
3 el verse bladpeterselie,gehakt
Parmezaanse kaas,geraspt
  bereiding:
    Doe de olie in een steelpan en bak ui,bleekselderij, knoflook samen met een flinke snuif zout en peper in circa 7 minuten op matig vuur goudbruin.Voeg pancetta en gehakt toe en bak het gehakt al roerend rul. Voeg de gezeefde tomaten toe wanneer het gehakt gaar is. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
Kook intussen de pasta in een grote pan met kokend water en zout al dente. Giet de pasta af en schep door de saus. Schep de peterselie erdoor. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats