laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Loempia's gevuld met zeevruchten
  ingrediënten:
    Voor de loempia's:
- 2 el. suiker
- 500 ml. warm water
- 20 loempiavellen (doorsnee ongeveer 16 cm.)
- 20 blaadjes sla, gewassen, uitgelekt en drooggedept
- 30 gr. munt, gewassen, uitgelekt en drooggedept
- 30 gr. langstelige vietnamese munt of thaise basilicum, gewassen, uitgelekt en drooggedept
- 30 gr. koriander, gewassen, uitgelekt en drooggedept
- 85 gr. tauge, gewassen, uitgelekt en drooggedept
- 250 ml. vissaus
- 750 ml. olie om in te frituren

Vulling:
- 2 fijngesnipperde sjalotjes (mag ook 1 rode of 1 gewone ui zijn)
- 2 tl. knoflook, zeer fijn gehakt
- 125 gr. mager varkensvlees, in blokjes
- 250 gr. middelgrote garnalen, gepeld
- 125 gr. kreeftenvlees, vers of uit blik
- 1 bosuitje, gesnipperd
- 1 el. vissaus
- 1 tl. versgemalen zwarte peper
- 30 gr. glasmie van bonen, in heet water geweld, uitgelekt en in stukken van 2 cm. gesneden
  bereiding:
    Voor de vulling de sjalotjes, knoflook en varkensvlees in de keukenmachine fijnmalen. Garnalen, kreeft, bosuitje, vissaus en peper toevoegen en 3-5 sec. malen. Op smaak brengen met peper en zout.

Dit mengsel aan de mie toevoegen. Suiker en water in een grote kom vermengen. De loepiavelletjes er 3-5 sec. in dopen, op een handdoek leggen en met uw vingers gladstrijken. Nog 4 plakjes op deze manier voorbereiden.

Ongeveer 1 el. van de vulling overdwars in het midden van elk velletje leggen. een van de randen er overheen vouwen, de zijkanten naar binnen vouwen, velletje oprollen en vastdrukken. De loempia's apart leggen, maar ze mogen elkaar niet raken. Steeds 5 loempia's tegelijk maken.

De tauge een paar sec. blancheren. De blaadjes sla, de munt of het basilicum, de koriander en de tauge over 2 platte schalen verdelen. De vissaus over 4 kleine kommetjes verdelen.

De olie verhitten. De loempia's op een middelhoog vuur in 3 min. goudbruin frituren. De loempia's steeds blijven bewegen zodat ze niet vastplakken. Keer ze een paar keer, om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Na het uitlekken direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats