laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaaibodem
  ingrediënten:
    Voor 2 gekartelde vlaaivormen van 17 cm. doorsnee:

250 gram bloem
75 gram boter
1 dl. melk
7 gram droge gist
25 gram witte bastersuiker
1 ei

Voor de vulling:
100 gram mix voor banketbakkersroom
300 ml. melk
vlaaivulling naar keuze.
  bereiding:
    Voeg bloem,suiker,gist,melk,boter en het ei samen en kneed dit tot het volkomen glad is.
Laat het dan een half uur rijzen.
Neem ongeveer de helft van het deeg, rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.
Rol met de deeg-roller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.
laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen.
Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.

Voor de deksel:

Rol de rest van het deeg uit en legt dit op de ruitvormuitduwer om een ruitjespatroon in het deeg te vormen.

Bestrijk de vlaai lichtjes met een ei.
Bak ze in 15 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats