laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde courgettes
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    3 mooie courgettes
    4 eetlepels olie
    1 knoflookteentje
    1 tomaat
    peper
    zout
    100 gr langkorrelige rijst
    1 eetlepel kerrie
  bereiding:
    De courgettes wassen, in de lengte doormidden snijden en uithollen, het vruchtvlees hakken en fruiten in 2 eetlepels olie. Het geplette knoflookteentje en de gepelde en in stukjes gesneden tomaat toevoegen, kruiden met peper en zout en een tiental minuten zachtjes laten stoven. De rijst fruiten in 2 eetlepels olie, als de korrels doorschijnend worden, bestrooien met de kerrie, kruiden met zout en aanlengen met water (2 maal het volume aan rijst). Afdekken en 20 minuten laten koken. De rijst moet al het water opslorpen. Het vruchtvlees van de courgettes bij de kerrierijst voegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. De uitgehaalde courgettes met dit mengsel vullen. 30 minuten in een warme oven zetten op 175°C.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats