laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip in Romertopf
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kip, in stukken gesneden
1 kg aardappelen
150 gr rauwe hesp
2 uien
  bereiding:
    De Römertopf een uur voor het gebruik in koud water zetten, zodat het poreuze aardewerk vocht kan opzuigen. Vocht dat achteraf bij de bereiding in stoom kan worden omgezet en aldus zal beletten dat het gerecht zou kunnen uitdrogen. De aardappelen gebruiken we als groente.


Kip in sauteervorm versnijden, kruiden met peper en zout en in pot, voorzien vaneen dun laagje olijfolie, schikken.

De mosterd losroeren in witte wijn en samen met de versnipperde ui, knoflook en in julienne gesneden hesp over de kippedelen openspreiden. De aardappelen in centimeter dikke plakken snijden en rond de kip schikken. De pot toedekken en in een warme oven plaatsen.

Na ongeveer anderhalf uur is dit eenpansgerecht klaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats