laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittig gehakt uit de römertopf
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gr rundergehakt
10 gram margarine
2 kleine uien
1 teentje knoflook
1/2 bosje peterselie
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
1 mespuntje chilipoeder
1 snufje zout
1 eetlepel bruine suiker
1/2 dl room
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels kerrie
1 mespuntje gemberpoeder
1 dl bouillon
  bereiding:
    De ui en knoflook klein snijden en fruiten in de margarine. Peterselie klein gehakt en paprikapoeder erbij. Maak het gehakt hiermee aan. Voeg verder ei, chilipoeder, bruine suiker en zout toe.Leg het gehakt in de natgemaakte römertopf .
Meng room, tomatenpuree, kerrie en gember door elkaar en doe daar de bouillon bij. Giet dit over het gehakt. Zet de gesloten römertopf in een koude oven. Bak het 45 minuten op 200° Celcius. Vocht eraf gieten en het vlees in plakken snijden, serveer het met de jus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats