| 
 Kip uit de römertopf | 
				
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				
			
				
					|   | 
					  | 
					Voor 4 personen:
 
  Kip van ongeveer 1 kg
  Aardappelen 3-4 stuks
  Champignons 250 gram
  Bleekselderij 1 stengels
  Wortels 3
  Ui in grote stukken
  Spek 4 plakken
  Knoflook 2 tenen of meer
  Prei 1 stengel
  Peper
  Zout
  Paprikapoeder
  1 dl kipbouillon | 
				
							
					|   | 
					bereiding: | 
				
				
					|   | 
					  | 
					Römertopf goed met water bevochtigen.
 Tenen knoflook in de kip stoppen samen met een klontje boter. De kip kruiden met peper en zout. Aardappelen en groenten (behalve de champignons die moeten heel blijven) in stukjes snijden.
 De kip in de römertopf leggen met de groentjes eromheen. De kippebouillon erover gieten. De kip met paprikapoeder bestrooien, spek over de kip leggen en de römertopf in de oven plaatsen.
 Na ongeveer 1uur en 45 minuten op 180° het deksel van de römertopf halen en nog zo'n kwartier de kip bruin laten bakken. | 
				
				
					|   | 
				
				
					|   | 
				
                           
 
  | 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				
					
			  |