  | 
    
 
 | 
      | 
    
					
				
					| 
 Parelhoen in de römertopf | 
				 
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				 			
				
					|   | 
					  | 
					Voor 4 personen:
 
  1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 
  5 eetlepels Marsala * 
  50 gram boter 
  rozemarijn 
  salie 
  tijm 
  12 plak(ken) rauwe ham 
  peper,zout | 
				 
							
					|   | 
					bereiding: | 
				 
				
					|   | 
					  | 
					De parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zout bestrooien en met gesmolte boter bestrijken.De vleesstukken met rozemarijn,salie tijm kruiden en ze elk in 3 plakken ham wikkelen.Nog een keer met gesmolten boter bestrijken.Het vlees in een römertopf leggen,de deksel erop doen en de römertopf nog in de nog koude oven zetten.De oven op 180C zetten en de parelhoen ca.2 uur laten smoren.Daarna de oven uitschakelen en de rómertopf nog 15 min.erin laten staan. 
 
 
 
 *=Marsala is een fruitige dessertwijn. 
 Je kunt het gerecht in de römertopf serveren. | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					|   | 
				 
                           
 
  | 
 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				 
					
			  | 
		 
		 
 | 
      |