laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuurkool met kip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: 335 kcal p.p.

1 gele paprika
1 rode paprika
500 gram zuurkool
6 jeneverbessen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel boter of margarine
2 dl appelsap
4 kippenpoten
2 theelepels paprikapoeder
  bereiding:
    Römertopf weken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken. Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Römertopf invetten. Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen.
In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden. Geef er gekookte aardappelen bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats