laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bulgaarse Stoofschotel
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

250 gr gemengd stoofvlees
1 mergpijp
200 gr uien
200 gr paprika's
250 gr rauwe rijst
500 gr tomaten
1 teentje knoflook
100 gr gesneden soepgroente
2,5 dl yoghurt
1,25 liter bouillon (of minder)
peper, zout
1 el boter
  bereiding:
    Leg het vlees, de mergpijp, de gesnipperde uien en paprika's, de ontvelde en in schijven gesneden tomaten, de soepgroente en het fijngewreven teentje knoflook in de natgemaakte Römertopf.

Bak de rijst in de boter in een pan lichtjes aan, voeg de bouillon toe, laat alles 5 minuten koken en spreid de massa over het vlees-groentemengsel uit. Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met peper en zout.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven op 220°C in en laat het gerecht in ca 2 uur gaar smoren. Verwijder voor het opdienen de mergpijp en breng de schotel zonodig op smaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats