laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongrolletjes met kreeftenvulling.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 Noordzeetongen
1 kreeft (van 700 g)
20 g truffel
10 dl visfumet
15 g tomatenpuree
1 ui
1 wortel
1 preiwit
1 stengel groene selderij
1 takje tijm
0.5 bosje peterselie
1 blaadje laurier
4 theelepels maiszetmeel
1 dl room
2 cl maderawijn
peper
zout
2 eiwitten
1 kruidentuiltje
20 g boter (bakboter)
  bereiding:
    De tongen fileren. Visfumet maken met de graten en de koppen van de tongen door deze gedurende 20 minuten te koken in tweederde water en eenderde witte wijn waaraan een kruidentuiltje werd toegevoegd. Nu en dan afschuimen. De schaal van de kreeft even aanstoven in wat boter en laten uitzweten onder deksel. De groenten en de tomaten puree bijvoegen, weer even aanstoven en laten uitzweten. De visfumet bijgieten, aan de kook brengen en 1,5 uur zachtjes laten koken, zodat ongeveer de helft overblijft. Deze consomme zeven en klaren door hem even op te koken met rauw eiwit. Binden met in wat visfumet opgelost maismeel. In een stoompot licht gezouten water met een takje tijm aan de kook brengen. De tongfilets lichtjes plat kloppen en in beboterde ringen draaien, met de kant die tegen de graat zat, naar buiten toe. In het midden een stukje buis plaatsen. Het kreeftenvlees van staart en scharen in blokjes snijden. De roze puntjes uit de scharen opzij houden als garnituur. De truffel in fijne blokjes snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats