laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladebrioches
  ingrediënten:
    125 g witte bloem,
snufje zout,
1 el witte basterdsuiker,
1/2 zakje gedroogde gist,
2 losgeklopte eieren,
1 1/2 el lauwe melk,
55 g boter in blokjes,
85 g purechocolade in stukjes
  bereiding:
    Zeef de bloem en het zout in een kom en voeg suiker en gist toe. Meng alles en maak een kuiltje. Doe daar de losgeklopte eieren en de melk in (bewaar een restje ei om de brioches mee te bestrijken. Werk vanuit het kuiltje de natte en droge ingredienten door elkaar en kneed er dan in 10 min. een soepel deeg van. Is het te plakkerig doe er dan wat bloem bij. Laat het deeg niet te droog worden. Kneed er nu beetje bij beetje de boterklontjes door. Als de boter opgenomen is en er kleine luchtbelletjes in het deeg zitten, laat het dan minstens 1 uur in huishoudfolie in de ijskast opstijven. (Een nacht mag ook. Laat het deeg voor je het verwerkt wel op temparatuur komen.) Vet 6 briochevormpjes in, vorm 6 deegballetjes en verstop daar een stukje chocolade in. De chocolade moet onzichtbaar in het midden zitten. Leg de brioches met de eventuele naad naar beneden in de vormpjes.

Laat de brioches ongeveer 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in 12- 15 minuten gaar in voorverwarmde oven op 200 graden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats