laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 gevulde courgettes in de oven
  ingrediënten:
   
  • 1/2 grote of 2 halve kleine courgettes per persoon
  • 2 koppen gekookte couscous
  • 2 teentjes look
  • 2 à 3 pijpajuinen
  • takje tijm
  • oregano
  • snuifje peper en zeezout
  • koudgeperste olijfolie
  • 75 g geraspte kaas
  bereiding:
    Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit (bewaar het vruchtvlees).
Snij look, pijpajuinen en kruiden fijn en fruit ze in olie. Voeg er het fijngesneden vruchtvlees bij en kruid met zeezout.
Voeg een scheutje water toe en laat 10 minuten stoven. Breng verder op smaak met peper en zeezout
Voeg er 2 koppen gekookte couscousen de helft van de geraspte kaas bij en meng goed.
Kruid de uitgeholde courgettes met een snuifje zeezout en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas.
Olie een vuurvaste schotel in, schik de courgettes erin en dek af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 225°C en laat de courgettes +/- 45 minuten bakken.
Verwijder de aluminiumfolie en laat nog even onder de grill staan tot er zich een korstje gevormd heeft.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats