laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenfilet met noedels en Aziatische smaken
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 soeplepels arachideolie
2 soeplepels rode Thaise kerriepasta
1 koffielepel kerriepoeder
1,5 koffielepel kurkuma
400 ml kokosmelk
4 kippenfilets (ongeveer 650g) in fijne reepjes
1 dl water
2 soeplepels vissaus
400 g Chinese eiernoedels
1 koffielepel pili-pilivlokken
het sap van 3 limoenen
fijngehakte verse koriander
  bereiding:
    Voor de gevogeltekerrie :
Verwarm olie in een wok met de rode Thaïse kerriepasta, de kerrie en kurkuma. Goed mengen. Voeg er geleidelijk de kokosmelk aan toe. Roer tot u een homogeen mengsel krijgt. Voeg er de reepjes kip en water aan toe. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat de kip zachtjes koken. Giet er de vissaus bij. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg er indien nodig nog wat vissaus aan toe. Zet opzij.

Voor de noedels :
Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de olie en verhit daarin de pili-pilivlokken zodat hun smaak loskomt. Meng de noedels met de gearomatiseerde olie. Verdeel de noedels over kommen. Leg er de gevogeltereepjes op en lepel de saus met kokosmelk erover. Voeg er het limoensap aan toe en de koriander.


Serveer met een assortiment wokgroenten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats