laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sint Valentijntaart
  ingrediënten:
    De taart zelf:
200 gram verkruimelde chocoladekoekjes
60 gram boter
1 soeplepel bloemsuiker

Voor de caramelbereiding:
40 cl melk
3 soeplepels bloem
70 gram boter
40 gram bloemsuiker

Voor de chocoladeversiering:
200 gram donkere chocolade
30 gram boter
1 soeplepel bloemsuiker
20 cl crème fraîche
  bereiding:
    Smelt de boter, eventueel wat cacaopoeder, en de de bloemsuiker in een pan. Meng er de verkruimelde chocoladekoekjes onder. Laten afkoelen in een taartvorm. De bereiding zo verdelen dat de rechtopstaande randen van de vorm bedekt zijn.

Caramelgarnituur: verwarm de melk en laat de chocolade en de suiker erin smelten. Klop er de bloem onder. Even laten koken (intussen goed roerend) tot de bereiding dik wordt. Giet in het centrum van de taartvorm en laat zeker 1 uur afkoelen.

Chocololadeversiering: de chocolade, de crème fraîche, de boter en de suiker laten smelten in een pan, goed glad roeren. Laten koud worden, over de caramelbereiding gieten en een uur op een koele plaats laten rusten.
U kunt de taart afwerken op de volgende manier: spuit met chantillyroom een hartje op de taart, en versier eventueel de room met veekleurige suikerkorreltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats