laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidige venkelsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: per persoon 213kcal

5 Deciliter Bouillon (vlees)
100 gr Kaas (feta)
5 centiliter Pernod
2 venkel(knol)
2 eetlepels olie(olijf)
2 eetlepels peterselie(vers)
1 ui
1 theelepel rozemarijn
1 teentje knoflook
1 theelepel rasp(citroen)
1/2 Eetlepel tijm(vers)
Zout
Peper
  bereiding:
    Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes, bewaar het groen. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe. Kook de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de feta. Hak het venkelgroen fijn. Pel het knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook. Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden. Strooi de fetakruimels erover. Serveer de soep met fleurons.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats