|
|
|
Kipburger met pittige komkommersalsa |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: per persoon 360 Kcal
1 komkommer, geschild
3 bosuitjes, in ringetjes
1 rode peper, ontzaad en in reepjes
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 sneetjes bruinbrood
300 g kipfilet, in blokjes
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
4 bruine pistolets (harde), gehalveerd |
|
bereiding: |
|
|
Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak.
In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen.
Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper.
Van mengsel 4 platte schijven vormen.
In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.
Tip
Een verrassend lekkere en vooral vetarme hamburger! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|