laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chinees varkensvlees met aubergine
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: per persoon 305 Kcal

400 g rijst
300 g nasi/bamivlees
6 eetlepels Japanse sojasaus
2 theelepels vijf kruidenpoeder
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels roerbakolie
2 uien, gesnipperd
2 aubergines, in kleine blokjes
  bereiding:
    Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. Vlees 10 min. in mengsel van 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren.
In braadpan 2 el roerbakolie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren.
In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen.
In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. Vlees en ui door aubergine scheppen. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 el water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven.
Op smaak brengen met peper en eventueel 1 tl suiker.
Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats