laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rundergehakt met wortelen en selderij
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gram wortelen
1 selderijstengel
2 uien
1 eetlepel olijfolie
1/2 glas droge witte wijn
600 gram mager rundergehakt
½ bosje bladpeterselie
enkele takjes koriander
1 koffielepel paprikapoeder
peper en zout
  bereiding:
    Schraap de wortelen en snij ze in schijfjes. Maak de selder schoon, haal de takken ervan en snij alles in kleine stukjes. Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de ui een tiental minuten zonder te laten kleuren. Doe er de wortelen en de selderij bij en meng goed. Breng op smaak met een snuifje zout. Giet er na 10 minuten de witte wijn bij. Laat nog 20 tot 25 minuten koken tot de groenten goed gaar zijn.
Was intussen de peterselie en de koriander onder stromend water. Dep ze goed droog en haal de blaadjes van de takken. Hou enkele blaadjes apart en hak de rest fijn.
Roer het rundvlees beetje bij beetje onder de gare groenten en meng alles telkens goed door elkaar. Bestrooi met paprikapoeder en roer opnieuw. Laat onder voortdurend roeren nog 10 minuten voortkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi er de fijngehakte peterselie en koriander over en meng goed. Leg het rundergehakt met de wortelen op een warme schotel en versier met de apart gehouden blaadjes peterselie en koriander. Dien goed warm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats