laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin van paddestoelen en kaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 grote aardappelen, in fijne plakjes
100 g paddestoelen, (bijvoorbeeidvtrompet-tes de la mort en cantharellen)
2 teentjes knoflook
1/2 blokje kippenbouillon
3 dl room
300 g Comtékaas, geraspt
1 eetlepel karwijzaad
1 eetlepel verse gehakte dragon
muskaatnoot
peper en zout
  bereiding:
    Pel en plet knoflook. Vermeng 'm met de geplette karwijzaadjes, de dragon, het verkruimelde bouillonblokje, een mespunt muskaatnoot en peper. Borstel de paddestoelen schoon. Vermeng ze met de kruidenmix.

Vul een diepe ovenschaal met aardappelschijfjes en paddestoelen in afwisselende laagjes. Strooi tussendoor wat kaas. Begin met aardappelen en eindig met kaas.

Schenk er de room over. Zet 40 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. Laat 5 minuten bijkleuren onder de hete grill.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats