laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 vastkokende aardappels
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olie
1/2 koolraap, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g gesneden boerenkool
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 rookworst
  bereiding:
    Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats